Geen carnaval in 2021

Archieffoto | © Bernard Peters

Zwartemeer / Regio – In de gemeente Emmen zal in 2021 geen carnaval worden gevierd. Ook de activiteiten, zoals de bekendmaking van de Prins in 2020, gaat niet door. Dit heeft de gemeente beslist in overeenstemming met de vijf carnavalsverenigingen in de gemeente.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Dit doen we met grote tegenzin, want carnaval wordt altijd groots gevierd in Zuidoost-Drenthe. Maar we vinden het niet verantwoord om in deze coronatijd een optocht of grote feesten te organiseren. Ik wil de verenigingen graag een compliment geven. Zij hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vinden de gezondheid van hun vrijwilligers en bezoekers het allerbelangrijkste”.

De burgemeester en de verenigingen hebben samen nagedacht over andere mogelijkheden. Eric van Oosterhout: “We waren het er al snel over eens dat elke andere vorm óf niet verantwoord is óf een afbreuk doet aan het carnavalsfeest. Want carnaval op 1,5 meter is geen carnaval”.

Na de jaarwisseling komen de verenigingen en gemeente opnieuw bij elkaar. Dan wordt gekeken of de situatie het toelaat om een zomereditie van het carnaval te organiseren.

Reageer
Delen