“Afgestapt”, een boek van Gemma Blanke – Bos over haar moeder

Zwartemeer – Handen aan het stuur, stevig in het zadel. Dat is hoe veel mensen in de omgeving zich haar zullen herinneren. Regelmatig fietste Coba Bos het fietspad langs de Langestraat
op en neer. De route tussen haar woonplaats Zwartemeer en Klazienaveen kon ze
wel dromen. Ze was een alom bekend gezicht en bijna elke tegenligger groette haar
van verrre. Totdat het fietsen niet meer ging.

Coba kreeg te maken met vage klachten en na vele onderzoeken werd begin dit jaar de diagnose longkanker vastgesteld. Al snel werd duidelijk dat het voor haar zou stoppen. Er brak een verdrietige, loodzware tijd aan voor haar gezin, haar familie en bekenden. Haar fietstochtjes werden gemist, mensen begonnen zich af te vragen wat er aan de hand was.

Coba’s dochter Gemma heeft haar, samen met de andere gezinsleden, bijgestaan in deze hartverscheurende laatste maanden. Het hele gebeuren maakte zo veel indruk op haar, dat ze besloot vast te leggen waar ze op dat moment doorheen gingen. Ze schreef haar emoties en
alles wat hun op dat moment overkwam op.
Een manier van verwerking, maar ook een manier om haar moeder te eren en voor altijd een tastbare herinnering te hebben.

Dit schrijven resulteerde in “Afgestapt”. Een boek van 225 pagina’s.
Op een ontroerende, liefdevolle, soms ook keiharde wijze wist Gemma de laatste maanden van haar moeder’s leven op papier te zetten. In eerste instantie voor haarzelf, maar sinds kort is het boek voor iedereen verkrijgbaar.

U kunt het boek bestellen via bol.com, bruna.nl, bookspot.nl of navraag doen bij de plaatselijke boekhandel.
Het nummer is ISBN: 9789464053654 en het boek kost € 32.50

Reageer
Delen