Dorpenzorg, Dokter en Sedna openen hulploket tijdens coronacrisis

Regio – Stichting Dorpenzorg, Dokter Schoonmaakorganisatie en Welzijnsgroep Sedna Emmen hebben hun krachten gebundeld om de inwoners in de gemeente Emmen nog beter van dienst te kunnen zijn met een gezamenlijk loket in deze ingewikkelde en ook bijzondere Corona-tijden. Door de ongewone omstandigheden merken de organisaties een toename van het aantal hulpvragen van inwoners. Ook zien ze een toename van signalen die ze van hun vrijwilligers en via hun medewerkers ontvangen.

Voor het gebied de Monden en de Blokken kan dit op zeer korte termijn worden ingevoerd, omdat Dokter Schoonmaakorganisatie daar de hoofdaannemer WMO is en medewerkers in het gebied aanwezig heeft.

Sedna heeft voor alle gebieden een centraal meldpunt ingericht dat is te bereiken op telefoonnummer 0591-680800. Dit meldpunt is bedoeld voor vrijwilligers die meehelpen om de inwoners te ondersteunen en als achterwacht voor de beheerders van de Noaberhuuzn, die veel vragen om hulp aannemen en omzetten in daadwerkelijke hulp. Ook als u een vraag voor u zelf heeft of zorgen heeft over iemand kunt u terecht op dit telefoonnummer.

De boodschappenservice van Dorpenzorg loopt momenteel al in een groot gedeelte van
Emmen en mensen die hier gebruik van willen maken kunnen bellen met het Noaberhuus van Dorpenzorg op telefoonnummer 0591-714724 of per mail via info@dorpenzorg.nl.

Door de gezamenlijke aanpak denken de organisaties ook andere problemen die spelen of gaan spelen vroegtijdig te kunnen onderkennen en passende ondersteuning te kunnen bieden. Tevens ontlasten ze de beheerders van de Noaberhuuzn hiermee, doordat zij nu een stevige achterwacht krijgen waar zij eventuele problemen kunnen neerleggen.

Reageer
Delen