Woon- en zorglocaties Treant sluiten wegens corona

Regio – Per 20 maart sluiten de zeventien locaties voor wonen en zorg van Treant Zorggroep hun deuren voor bezoek. De maatregel is nodig om besmettingen met het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Treant volgt het landelijke besluit van 19 maart dat donderdag bekend werd gemaakt. De maatregel geldt in ieder geval tot 6 april.

Wanneer bewoners zich in een palliatieve fase bevinden, bespreekt het zorgteam van de betreffende zorglocatie met de familie wat de mogelijkheden en wensen zijn tot contact. Het verantwoordelijke team zal zijn uiterste best doen om in deze uitzonderlijke periode respectvol en waardig om te gaan met de bewoners en zijn of haar familie.

Om er toch voor te zorgen dat bewoners in contact blijven met familie wordt er per locatie bekeken wat de mogelijkheden zijn om bewoners in contact te brengen met hun dierbaren. Dit kan natuurlijk met behulp van de telefoon, maar ook via beeldbellen met behulp van een smartphone of ipad. Het is een maatregel die genomen moest worden, maar het was zeker geen gemakkelijk besluit. Treant wenst alle bewoners van al onze locaties en hun families heel veel sterkte. Voor vragen kan familie contact opnemen met de locatie waar hun familielid woonachtig is.

Reageer
Delen