Uitreiking Drents Verkeersveiligheidslabel aan CBS De Praom

Foto: Google maps

Zwartemeer – Prachtige start van het nieuwe schooljaar! Op basisschool de Praom in Zwartemeer wordt woensdag 5 september het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) uitgereikt. Afgelopen schooljaar is de school hard aan het werk geweest om de verkeersveiligheid van de kinderen te vergroten. De werkgroep verkeer, waarin ouders en de directeur van de school zitten, hebben gezorgd voor een prachtig verkeersplein. Door de realisatie van het verkeersplein kunnen ook goede praktijklessen worden gegeven.

Om het behalen van het label te vieren, komen de kinderen woensdag op versierde fietsen naar school. Op het plein worden wethouder van der Weide en Zebra Seef (de mascotte van het Drents verkeersveiligheidslabel) opgewacht door alle kinderen. Daar zal ook de officiële uitreiking van het label plaatsvinden. Na de uitreiking worden alle kinderen en ouders uitgenodigd voor een kopje koffie, thee of limonade met natuurlijk iets lekkers. Daarna krijgen de kinderen de eerste praktische verkeersles op het nieuwe verkeersplein.

Het DVL is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op school, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. Om het label te verdienen moet een school voldoen aan een aantal criteria.

Reageer
Delen